Архива за 'астрономијата’ категорија

Firstscope Celestron почетници телескопи

18 февруари, 2011

Научат аматерски астрономијата за деца и одат од полн newbie до надлежниот астроном со видеа, анимации, дијаграми и слики кои го прават мистерии на универзумот се расплетува за вас право пред вашите очи. Ги искористат предностите на години на искуство и се избегнат грешките почетокот астрономите направи. Најди секој објект на ноќното небо со леснотија дури и да научат како да се земе зашеметување слики со вашиот телескоп. Повеќе, научат како да се купи

телескопи за почетници.

Поттикне интерес на вашите деца покаже во набљудувањето на ѕвездите и да ја претвори во доживотно образовни извршување. Кој знае каде тоа може да доведе премногу. За сите што знаете вашето дете може да биде следната Галилео или астронаут кој ќе колонизираат Марс. Користење почетници телескопи може да биде забавно fo rthe целото семејство.

Астрономијата За Деца

А добар начин да се воведе децата со астрономијата е од одјавувањето вашиот локален астрономијата клубот. Децата можат да ги искористат предностите на години на искуство другите членови на клубот имаат и сите да се подготвени да ги споделат со почетници. Прашуваат кога нивниот следен ѕвезда партија е и план за присутните. ова е одличен начин за целото семејство да се вклучат во новиот хоби.

Интернет исто така е бескраен извор на информации. Проверете проекти, сложувалки, игри дури и видео клипови кои ќе го задржи вашето дете окупирана со часови за учење за планетите и ѕвездите. Со читање ги коментарите од луѓето, користејќи телескопи ќе бидете во можност да се нула во на дете пријателски телескопи за почетници и го најде вистинскиот модел за вашиот арматура астроном.

Учат децата Астрономија со телескопи за почетници

Дополнителна опрема за да се земе надвор ќе вклучуваат црвени LED светилка. Ова ќе ви овозможи да ги прочитате во мракот и да се зачува вашиот темни адаптација. Со овие три основни алатки не само што ќе научат да го признае соѕвездија, исто така ќе научат за планети, комети, Месечината, астероиди, метеори, ѕвездите и сите различни типови на длабоки небото објекти.

Можете исто така ќе сакате да се приклучат на некои астрономијата клубови, бидете сигурни дека ќе се земе вашата firstscope Celestron телескоп со вас и нека членови на клубот ви покаже како да го користам. Проверете дискусиони групи, или интернет форуми одбори. Голем еден сум го нашол е на Јаху наречен Ѕвездена ноќи. Тука можете да разговарате со други астрономијата buffs и се најде на локации на некои нешта никогаш не можат да имаат дури и се смета. Или да научат астрономијата за деца со овој онлајн курс.

Друга добра идеја е да помине извесно време со карти и водичи. Тие ќе го открие десетици ѕвездени јата, галаксиите, и маглини. Тие ќе се покаже на постојано менување на позициите на месечини на Јупитер и младата месечина фазите на Венера. Може да се идентификуваат десетици кратери, рамнините, и планини на Месечината.

План во затворен простор што ќе направиш отворено. Се шират своите табели и водичи на голема маса, најдете работи што треба да биде во опсегот на вашата опрема, и да дознаам како ќе одам таму. План за вашиот експедиции пред да се упати надвор во ноќните дивина.

Исто така ќе треба да се здобијат со малку знаење за небесни координати, она што тие значат, и како да ги најдете. Новодојденци на астрономијата може да се фрлени за циклус кога тие прво се судрите со деклинација и ректасцензија, условите астрономите ги користат да се дефинира координатите на небото.

Се направи корист, намалување на учење крива на половина избегне фрустрација со купување Firstscope Celestron телескоп. Тие се лесен за користење и се обезбедат квалитетни оптика за нашите функционалноста на форумот.

Забелешка

 • wp socializer sprite mask 16px Firstscope Celestron Beginners Telescopes
 • wp socializer sprite mask 16px Firstscope Celestron Beginners Telescopes
 • wp socializer sprite mask 16px Firstscope Celestron Beginners Telescopes
 • wp socializer sprite mask 16px Firstscope Celestron Beginners Telescopes
 • wp socializer sprite mask 16px Firstscope Celestron Beginners Telescopes
 • wp socializer sprite mask 16px Firstscope Celestron Beginners Telescopes
 • wp socializer sprite mask 16px Firstscope Celestron Beginners Telescopes
 • wp socializer sprite mask 16px Firstscope Celestron Beginners Telescopes
 • wp socializer sprite mask 16px Firstscope Celestron Beginners Telescopes