Мислења тагирани 'кредитна мониторинг’

Што е кредитна историја?

14 јануари, 2011

Па нека дознаете во оваа статија она што е кредитна историја, информации за тоа што ја држи и тоа може да биде корисно за нас, или не? Сите овие и многу повеќе може да се најдат во право во овој член.

Кредитна историја: загрозат материјали или неоспорен потврда на кредитна состојба? Па што е ова?

Кредитна историја не е ништо друго, како на листата на информации кои се неопходни за банкарски confuting или потврда на кредитна состојба на потенцијалните заемопримачот… На позитивна кредитна историја понекогаш може да стане еден од основните аргументи во корист на обид да се добие хипотека за заем во банка, Мислам дека секој од нас со кои се соочуваат, како термин, како "кредитна историја".

Всушност било кој од постоечките финансиски структури не ќе им даде од кредит на потенцијалните заемопримачот, без запознаа претходно со своите лични кредитна историја (CH). Многу луѓе, можеби, мислам дека кредитна историја не е ништо друго како да се загрозат докази скрупулозно собрани од страна на работниците од финансиските институции, организации на лицата кои бараат работа на кредит банка. Тоа е време да се дискредитира сите митови и нагаѓања за тоа и во детали да им објаснат на сите заинтересирани лица што кредитна историја е?

Кредитна историја се состои од три дела: наслов, основните и дополнителните делови. Сите делови од документот се подеднакво важни и мечка секој функционална вчитување.

Така, насловот дел вклучува сите податоци за идентификација на клиентот некогаш користење на кредитирањето. Во рамките на овие реквизити пребарување на лична кредитна историја во базата на податоци на Каталогот на кредитна историја, исто така, се врши.

Основната дел од кредитна историја вклучува целосен "податоци" за сумите на кредитирање на клиентот, за оние термини кои се утврдени од страна на банката за отплата на кредити, и за конкретното извршување на отплата на кредити од страна на клиентот. Фактите на отплата на кредити од страна на клиентот на сметка на обезбедување се наведени, исто така,. Пред да се запознаат со основните дел од кредитна историја на должникот, корисникот на Каталогот на кредитна историја треба да се обезбеди со согласност на корисникот на кредит. И директен “херој на свеченостите”, имено предмет на кредитна историја, има само причина да се учат на основните дел од сопствената кредитна историја.

Дополнителен дел на кредитна историја е, во сила, затворениот компонента на документот и содржи податоци за таа организација што ја формира кредитна историја, за корисниците кои имале пристап до одредени документи, на сите датуми кога соодветните барања, итн. Со овој дел од кредитна историја заемопримачот, исто така, има право да се запознаат.

Во светлината на сите податоци наведени погоре неоспорен заклучок на таа кредитна историја не е ништо друго, како на листата на информации кои се неопходни за банкарски confuting или потврда кредитна состојба на потенцијалните заемопримачот. На позитивна кредитна историја понекогаш може да стане еден од основните аргументи во полза на доделување на клиентот на долгорочни хипотекарно кредитирање.

Дали се уште се сеќавам на тие добри времиња кога практично секој може да потрае кредит, ако еден потребни средства? И замислете ситуација на оние кои треба да носат тој товар во денешно време кога светската економија се соочува со тешки времиња. И за оние луѓе кои имаат кредити на предметот на кредитна мониторинг е како клучни сега како никогаш порано. Тоа не е само за заем контрола, Ова исто така овозможува да се заштедат пари, време, и нерви и да биде брз во решавањето на заем проблеми поврзани со. Оние кои се во потрага по место каде да дознаете за кредитна извештај, се добредојдени да ја посетите оваа кредитна извештај за мониторинг сајт – има многу информации за заем за следење и како да се цел на услугата.

Покрај тоа, ние не треба да заборавиме за можностите што ни се дава од страна на дигиталните технологии. Интернет мрежата дава навистина уникатна можност за да откриеме што ние сакаме или да се добие ништо на најдобрите услови кои се достапни на пазарот.

Забелешка

 • wp socializer sprite mask 16px What Is The Credit History?
 • wp socializer sprite mask 16px What Is The Credit History?
 • wp socializer sprite mask 16px What Is The Credit History?
 • wp socializer sprite mask 16px What Is The Credit History?
 • wp socializer sprite mask 16px What Is The Credit History?
 • wp socializer sprite mask 16px What Is The Credit History?
 • wp socializer sprite mask 16px What Is The Credit History?
 • wp socializer sprite mask 16px What Is The Credit History?
 • wp socializer sprite mask 16px What Is The Credit History?

Кредитирање Совети

14 јануари, 2011

Кредитирање совети

За постоењето на кредитна историја нешто се слушна, можеби, од секој кој мораше да земе кредит, без оглед на сумата и оние кои користат легитимно право да го видите на историјата и да го провери тоа до. Како “реосигурување”, како што се појавува, е разумно за дијалог со банките кои одеднаш “одеднаш” одбиваат кредитна прием. На досадни грешка или расчекор кој има пролази во вашата кредитна историја ... може да стане причина за ненадејна и необјаснива бојкот.

Постепено во нашиот банкарски систем со праксата кога достапноста на позитивна кредитна историја одредува можноста за прием на кредит банка се спроведува. Базата на податоци на Интер-регионално биро на кредитна историја содржи денес, повеќе од 2 милиони плочи. Тој соработува со сите регионални банки кои секојдневно се организираме и да испратите на нови кредитни “работи”.

Расипат историја може еднодневната одложување на плаќањата од кредитната. И повеќе “злонамерен” неплаќачи воопшто за долго време може да заборави за кредитни средства што се банките може да се распрашува историјата на секоја заемопримачот, ако тоа е на располагање, не само во локалните кредитно биро, но исто така и во централниот каталог каде што титулата делови на сите истории се чуваат.

Семафор за банките е исто така фактот на расчистување на кредитот на сметка на продажба на имот.

Покрај, љубители на банкарските кредити, не се препорачува да се промени често за престој и работи. Така, било регионална банка не ќе им даде на кредит, ако должината на услуга на потенцијалните заемопримачот на последното место е помалку од половина година.

Во процесот на развој на системот на кредитна историја ќе акумулира повеќе и повеќе информации од различни извори. Тоа значи дека ќе стане не само меѓусебните односи со банки, но исто така и како “зборуваат” факти, како плаќање на комунални услуги, мобилните и фиксните телекомуникациски, казни, кршење на пластични картички.

Со еден збор, да ги расипат кредитна историја е едноставен бизнис. Тоа ќе биде многу потешко да се опорави доверба. По сите пред законот, истории на должници на правни и физички тела се чуваат за 15 години.

И покрај фактот дека според законот секој сопственик на кредитна “бизнис” има право еднаш годишно бесплатно да ја видите историјата, на неколку луѓе само ги користат ова право. И во Залуден.

Дури и респектабилна заемопримачот може да се појави одеднаш “невидливи се” за банките кои без давање никакви причини - банки имаат на ова право - ќе одбие кредитна доделување. Тривијални грешка може да стане невнимание причина.

Да го решат прашањето што е можно, директно ја обрати во банка која поседува “Авторството” на грешка, или преку судот. Патем, од кредитна историја е можно да се учат дури и име на лицето кое го донесоа секој рекорд, и времето за оваа.

Можете да се сеќавам на тие добри времиња кога секој може да се земе кредит, ако еден потребни средства? И замислете состојбата на оние кои треба да го носат тој товар во денешно време кога светската економија се соочува со тешки времиња. И за оние луѓе кои имаат заеми прашањето на кредитна мониторинг е како итна сега како никогаш порано. Тоа не е само за заем контрола, Ова исто така помага заштедите пари, време, и нерви и да биде брз во решавање на заем прашања поврзани со. Оние кои се во потрага по место каде да дознаете за кредитна мониторинг, се добредојдени да одат на овој кредитна извештај за мониторинг сајт – постои многу информации за заем за следење и како да се цел таа услуга.

Покрај тоа, ние не се заборави за можностите што ни се дава од страна на дигиталните технологии. Интернет мрежата дава навистина уникатна можност да научат што ние бараме или да се добие ништо на најдобрите услови кои се достапни на пазарот.

Забелешка

 • wp socializer sprite mask 16px Crediting Tips
 • wp socializer sprite mask 16px Crediting Tips
 • wp socializer sprite mask 16px Crediting Tips
 • wp socializer sprite mask 16px Crediting Tips
 • wp socializer sprite mask 16px Crediting Tips
 • wp socializer sprite mask 16px Crediting Tips
 • wp socializer sprite mask 16px Crediting Tips
 • wp socializer sprite mask 16px Crediting Tips
 • wp socializer sprite mask 16px Crediting Tips